Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan'ın Orhan Pamuk'u suçlaması, hayallerimizin de ötesinde sertleşeceğine işaret ediyor

"Bizler mi çok safız, yoksa bu saflık hâlâ hukuk devleti ilkesinde ısrardan kaynaklanan bir inat mı?"

10 Aralık 2019 18:19

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın adını anmadan yazar Orhan Pamuk'u ima ederek Nobel Edebiyat Ödülü'nün Türkiye'den bir 'terörist'e verildiğini savunmasına ilişkin, "Bizler mi çok safız AİHM karar verdi diye Erdoğan'ın AK Parti hükümetinin Demirtaş'ı, Kavala'yı tahliye edip yargılamalarına tutuksuz devam edilmesini sağlayacağını düşünecek kadar? Yoksa bu saflık hâlâ hukuk devleti ilkesinde ısrardan kaynaklanan bir inat mı?" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Orhan Pamuk göndermesi: Nobel, kalkmış Türkiye'den teröriste ödül vermiştir

Yetkin, Erdoğan'ın açıklamasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Osman Kavala hakkında 'hak ihlali' kararı verdiği güne denk geldiğini hatırlatırken, "Aynı Erdoğan, 2006'da başbakan sıfatıyla Pamuk'u ödül aldığı için ilk kutlayanlardan olmuştu. ... Erdoğan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Gününde, Türkiye imzacısı olduğu İnsan hakları Sözleşmesini ihlal gerekçesiyle bir kez daha mahkûm edilmişken, Türkiye'nin gurur kaynağı olmuş, dünya çapında bir yazarını teröristlikle suçlaması, Erdoğan'ın hayallerimizin de ötesinde sertleşeceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - İletişim Başkanı Altun: Cumhurbaşkanımızın ifadeleri Orhan Pamuk'a yönelik değil

Yetkin'in yazının ilgili bölümü şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Herhangi bir şekilde Orhan Pamuk'a yönelik değildir" dedi bu sözler için, ama Aziz Sancar olmadığına göre geriye başka kimse kalmıyordu ki, belli ki söz ağızdan çıkmış, danışmanların gayretiyle etkisi hafifletilmeye çalışılıyordu.

"Bizler mi çok safız AİHM karar verdi diye Erdoğan'ın AK Parti hükümetinin Demirtaş'ı, Kavala'yı tahliye edip yargılamalarına tutuksuz devam edilmesini sağlayacağını düşünecek kadar? Yoksa bu saflık hâlâ hukuk devleti ilkesinde ısrardan kaynaklanan bir inat mı?

"Her ne ise artık, Erdoğan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Gününde, Türkiye imzacısı olduğu İnsan hakları Sözleşmesini ihlal gerekçesiyle bir kez daha mahkûm edilmişken, Türkiye'nin gurur kaynağı olmuş, dünya çapında bir yazarını teröristlikle suçlaması, Erdoğan'ın hayallerimizin de ötesinde sertleşeceğine işaret ediyor."

Yetkin'in kişisel blogunda yayımlanan yazısının tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘terörist’ dediği Orhan Pamuk’u Nobel aldığında telefonla arayarak kutlamıştı