Gündem

Murat Yetkin: İbrahim Kalın'la röportaj yapan meslektaşımı kıskandım

29 Kasım 2019 13:30

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Deutsche Welle'den Tim Sebastian'ın Cumhurbaşkanlığı Sözücü İbrahim Kalın ile gerçekleştirdiği ve 'sert' sorular sorduğu röportajın üzerine bir yazı kaleme aldı.

Bu röportajı "kıskandığını" ifade eden Yetkin, "Herhangi bir devlet yetkilisi Türkiye’de bu soruları soracak bir gazetecinin karşısına çıkar mıydı?" diye sordu. Yetkin bu durumu düşünürken T24'ün kurucu Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a aleyhine “FETÖ’ye yardımcı olmak” suçlamasıyla dava açıldığını gördüğünü ifade etti.

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Deutsche Welle’de gazeteci Tim Sebastian’ın sorularını yanıtlarken izlediğimde doğrusu meslektaşımı kıskandım. İbrahim Kalın, ya da herhangi bir devlet yetkilisi Türkiye’de bu soruları soracak bir gazetecinin karşısına çıkar mıydı? Çıkacak olsa, bu mülakatı yayınlayacak bir kanal bulunur muydu? Bulunacak olsa, o kanalın ve o gazetecinin başına sonradan ne gelirdi? O TV kanalının sahibi siyasi baskı altına alınır, o program kaldırılır, kanal RTÜK tarafından ağır cezalarla yıldırılır, hatta doğrudan kapatılır mıydı? Gazetecinin başına ne gelirdi? Hapis mi? İşsizlik mi? ikisi birden mi?

Bunları düşünürken haber sitesi T24’ü on yıl önce kurup bugüne getiren Doğan Akın aleyhine “FETÖ’ye yardımcı olmak” suçlamasıyla dava açıldığı haberi geldi. İddianamede Akın’ın “örgütle hiyerarşik bağı olmadığı, geçmişte örgüt aleyhine çok yazı yazdığı, sol görüşte olduğu” yazıyor gerçi, ama Fethullahçıların kullandığı sahte “Fuat Avni” hesabındaki iddiaları haber haline getirdiği için örgüte yardım etmiş sayılacağı öne sürülüyordu. Doğan Akın’ın bu nedenle İstanbul 25’inci Ağır Ceza mahkemesinde 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanması isteniyor.


Yetkin'in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz