Gündem

Murat Yetkin: Her başarısını en kısa sürede duyuran Türk güvenlik sisteminin bu ketumluğu size de tuhaf gelmiyor mu?

"Türkiye’de MİT ve İçişleri'nin terör saldırılarını önlediği haberlerini Türk makamlarından değil, İsrail kaynaklarından alabiliyoruz"

Fotoğraf temsilidir

20 Haziran 2022 10:04

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "Türkiye’de MİT ve İçişlerinin terör saldırılarını önlediği haberlerini Türk makamlarından değil, İsrail kaynaklarından alabiliyoruz. Her başarısını en kısa sürede duyuran Türk güvenlik sisteminin bu ketumluğu size de tuhaf gelmiyor mu?" değerlendirmesini yaptı.

Yetkin yazısında, "Türkiye’nin İsrail ile yumuşama siyasetine geçmesinin ilk işaretleri turizm alanında alınmıştı. Bu etkiyle sadece İsrail’den değil, ABD, Kanada, (kendisi de turizm ülkesi olan) İspanya gibi daha önce fazla turist gelmeyen ülkelerden de turist gelmeye başlamıştı. Özellikle İstanbul otelleri yıllardan sonra Arap ve İranlıların yanı sıra İsrailli turistlerle dolmaya başlamıştı. Birkaç hafta önce bu durumdan memnuniyetini ifade eden İstanbul’un önemli beş yıldızlı otellerinden birisinin yöneticisi, isminin saklı tutulması kaydıyla “İşler bıçakla kesilir gibi düştü” dedi. Çavuşoğlu’nun seçim bölgesi olan Akdeniz turizm merkezi Antalya’yı ise Rus ve Alman turistler ayakta tutmaya devam ediyor." ifadesini kullandı. 

Yetkin şunları kaydetti:

"Bu gelişmelerin Çavuşoğlu’nun İsrail ziyareti ardından gündeme gelmesi de dikkat çekici. İran gibi Yunanistan da Türkiye-İsrail yakınlaşmasından rahatsız. Zaten Çavuşoğlu ziyareti ardından İsrail Dışişleri Sözcüsü Lior Hayat’ın İsrail’e giden bir grup Türk gazeteciye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümetiyle ilişkileri geliştirmenin Yunanistan ve Kıbrıs Rum hükümetleriyle iş birliklerini olumsuz etkilemeyeceğini söylemesi dikkat çekiyor.

Çavuşoğlu ziyaretinin hemen arkasından ve tam da Lair’in “İstanbul’dan ayrılın” dediği günlerde, Hayat’ın Türkiye’yle karşılıklı büyükelçi ataması için acele etmediklerini söyleyip sözü Türkiye’nin Hamas ile ilişkilerine getirmiş olması da dikkat çekiyordu.

İşte bu koşullar altında Türkiye’de MİT ve İçişlerinin terör saldırılarını önlediği haberlerini Türk makamlarından değil, İsrail kaynaklarından alabiliyoruz. Her başarısını en kısa sürede duyuran Türk güvenlik sisteminin bu ketumluğu size de tuhaf gelmiyor mu?"