Gündem

Murat Yetkin: Hayaller Tarabya, gerçekler Silivri

27 Şubat 2020 18:44

Gazeteci yazar Murat Yetkin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün geçen hafta gazeteci ve hukukçularla bir araya gelerek yanıtladığı soruları değerlendirdi. 'İnsan hakları paketini" duyuran Bakan Gül'e Gezi davasında beraat ettikten sonra yeniden tutuklanan iş insanı Osman Kavala'ya ilişkin sorular geldiğini aktaran Yetkin, Gül'ün konuya ilişkin açıklama yapmadığını belirtti.

Gül'ün gazeteci ve hukukçularla Tarabya'da yaptığı görüşmeyi değerlendiren Yetkin, Bakan Gül'ün toplantıda insan hakları paketiyle ilgili olarak "müjde" verdiğini anlattı. Katılımcıların izlenimlerini dinlediğini söyleyen Yetkin, Bakan Gül'ün anlattığı tabloya rağmen sorulan Osman Kavala sorularına “Yargı süreci devam eden bir dava konusunda konuşamam” yanıtını verdiğini belirtti. 

Yetkin'in "Adaletin can yakıyor, terazisi senden yana" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Okuyoruz ki, sayın bakana sorulan sorular daha çok Osman Kavala’nın üç gün önce, 18 Şubat’ta beraat aldığının ertesi günü bir başka gerekçeyle tutuklanması olmuş. Güncel konu. Bakan ne yanıt vermiş? Tahmin edebilirsiniz: “Yargı süreci devam eden bir dava konusunda konuşamam”. Soranlar olmuş doğrusu, “Cumhurbaşkanı her gün, her dava konusunda konuşuyor” diye. Ne desin Bakan Gül? Bir şey diyememiş. Sonra, Cumhurbaşkanının beğenmediği, ya da beğenmeme ihtimali olan davaların yargıçları, savcıları neden HSK kararıyla hemen değiştirilip istenen kararları alacakların kürsüye oturtulduğu da sorulmuş. Ne de olsa uluslararası uygulamaların aksine, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) başkanı da Bakan. Gül bu sorulara da “Tatmin edici bir cevap verememiş”, güvendiğim katılımcılardan aldığım bilgiye göre."

Yazının tamamı için tıklayın.