Gündem

Murat Yetkin: Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun hapsedilmesini isteyen açıklaması adeta Erdoğan'a yazılmış bir arzuhal dilekçesi gibiydi

06 Ekim 2019 12:37

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, sağlık problemleri yaşayan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 4 Ekim Cuma günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamayı değerlendirdi. Bahçeli'nin açıklamasını 'adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir arzuhal dilekçesi' olarak nitelendiren Yetkin, "Önerisi sadece Kılıçdaroğlu değil, Erdoğan’a ve Türkiye’de çoğulcu demokrasiden yana ne kaldıysa ona da yönelik bir tuzak gibi duruyor." ifadelerini kullandı. 

Yetkin'in "Bahçeli’nin Erdoğan’ı çektiği Kılıçdaroğlu tuzağı" başlıklı yazısında, Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması önerisini şöyle değerlendirdi: "Bahçeli’nin önerisi sadece Kılıçdaroğlu değil, Erdoğan’a ve Türkiye’de çoğulcu demokrasiden yana ne kaldıysa ona da yönelik bir tuzak gibi duruyor. Bu yol bir kez açıldı mı, ileride herkes oradan geçebilir; o yolu açanlar dahil."

Yazının tamamı için tıklayınız.