Kültür-Sanat

Sanat müziği için Erdoğan'a çağrı yapan Muazzez Ersoy'a: Alaturkanın önündeki tıkanışın bizzat sebebidir

Murat Meriç: Eski şarkıları ısıtıp ısıtıp piyasaya sürenin söylüyor oluşu ayrıca mânidar

16 Ağustos 2019 19:00

T24

Müzik araştırmacısı, yazarı ve DJ Murat Meriç, sanat müziğinin inanılmaz bir durgunluk yaşadığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘bir şeyler yapılması’ çağrısında bulunan Türk Sanat Müziği (TSM) şarkıcısı Muazzez Ersoy’a tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabında Muazzez Ersoy’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek yaptığı açıklamayı değerlendiren Meriç, alaturka müzikteki tıkanışın sebebinin bizzat Muazzez Ersoy olduğunu savundu. Ersoy’un sözlerini paylaşan Meriç, şu ifadeleri kullandı:

“Bunu, eski şarkıları ısıtıp ısıtıp piyasaya sürenin söylüyor oluşu ayrıca mânidar. Muazzez Ersoy, alaturkanın önündeki tıkanışın bizzat sebebidir. Yapsın, karşı çıkan yok ama bir o kadar da yeni bestecileri destekleseydi, böyle olmayacaktı. TSM, ‘nostalji’ batağında boğuldu.”

Muazzez Ersoy: Başkan Erdoğan'a buradan sesleniyorum, sanat müziği inanılmaz bir durgunluk yaşıyor

Türk Sanat müziği sanatçısı Muazzez Ersoy katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek yardım istemiş ve şunları söylemişti:

"Sanat müziği inanılmaz bir durgunluk yaşıyor. Başkan Erdoğan'a buradan sesleniyorum. Türk müziğine ağırlık verilerek bir şeylerin yapılmasını istirham ediyorum müziğimiz bitmiş durumda. Gençler popüler müziğe kaymış durumda."