Gündem

Müjdat Gezen'in pasaportu iptal edilmişti; Emniyet özür diledi

Gezen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı

09 Mayıs 2019 09:41

Sanatçı Müjdat Gezen'in yurt dışına çıkmak için geldiği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pasaportuna el konuldu. Gezen'in avukatı Celal Ülgen, durumun 'sistemsel bir arızadan' kaynaklandığını Emniyet'in özür dilediğini açıkladı. 

Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen sosyal medyadan yaptığı açıklamada Gezen'in pasaportuna el konulduğunu duyururken, "Büyük rezalet yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Müjdat Gezen şu anda yurt dışına çıkamıyor çünkü pasaportu iptal edilmiş. Sabiha Gökçen’de pasaportuna el konuldu ve geri dönüyor." ifadelerini kullandı.

Ülgen, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nün Müjdat Gezen'e ulaştığını ve özür dilediğini belirterek durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını açıkladı. 

Ne olmuştu?

Katıldıkları bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, sanatçı Metin Akpınar’la birlikte ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan soruşturma başlatılan sanatçı Müjdat Gezen’in adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verilmiş, alınan karar 23 Ocak'ta kaldırılmıştı.

 

 

 

 

 

\n

Yırt dışında oyunu vardı. Ekip gitti Müjdat Gezen gidemedi. Pasaport iptali yargısal bir işlem değil idari bir işlemdir. Üstelik bize bildirilmeyecek büyük zarara uğramcmıza neden olundu.

— Av. Celal ÜLGEN (@celalulgen) 9 Mayıs 2019
\n","articleSection":"Gündem","publisher":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"datePublished":"2019-05-09T09:41:00+03:00","genre":"News","mainEntityOfPage":"https://t24.com.tr/haber/mujdat-gezen-in-pasaportuna-el-konuldu,820412","author":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"url":"https://t24.com.tr/haber/mujdat-gezen-in-pasaportuna-el-konuldu,820412"}]