Gündem

Muhtarlardan 'gönüllü askerlik' başvurusu

Adıyamanlı muhtarlar harekâta katılmak için askerlik şubesine gitti

14 Ekim 2019 13:25

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneğine bağlı mahalle muhtarları, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ isimli askeri operasyona ‘gönüllü asker’ olarak katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Muhtarlar, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ile birlikte Adıyaman Askerlik Şubesine geldi. Ellerinde bayraklarla bir süre slogan atan muhtarlar askerlik şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Askere gitmek ve savaşmak için hazır olduklarını belirten Taş, “Bizler Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, kahramanlarımızın yanındayız. Bizler Adıyaman muhtarlar derneği olarak, merkez muhtarlarımızla beraber cephede savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek adına maddi ya da manevi kanımızın son damlasına kadar çekinmeyeceğimizi belirtmek adına buradayız. Bugün kimsenin yanlış şekilde algılamasına izin vermeden biz kanımızın son damlasına kadar cepheye gitmeye hazırız. Dolayısıyla bununla ilgili dernek üyesi arkadaşlarımızla beraber gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvurmaya geldik” diye konuştu.