Yaşam

Muğla’nın plajlarından biri daha “engelsiz”

Bodrum Bitez'de yer alan plaj, engelli bireyler için düzenlenen 15. plaj olma özelliği taşıyor

06 Ağustos 2019 18:24

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip şehri Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçelerde ve il merkezinde yaşayan, tatil için şehirde bulunan engelli bireylerin sorun yaşamadan denize girebilmeleri için yürürlükte olan “Engelsiz Plaj” projesi devam ediyor. Engelsiz 15. plaj ise Bodrum ilçesinin Bitez Mahallesi’ne bağlı bir plajda hayata geçirildi.

Düzenlemeler gerçekleştirilen engelsiz plajlarda özel şezlonglar, özel soyunma kabinleri ve yürüyüş platformları bulunuyor. Engelsiz plajları ıssız ve uzak bölgelere değil, sahil bandının tam ortasına yapan belediye, engelli yurttaşların aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmesini hedefliyor. Yaptığı düzenlemelerin yanı sıra engelli bireylerin sahillere nakil araçları ile ulaşmalarını da Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlıyor.

7 farklı ilçede bulunan 'Engelsiz Plaj'ların isimleri şunlar:

Fethiye İnlice Halk Plajı, Fethiye Aksazlar Plajı, Dalaman Sarsala Plajı, Ortaca SARÇED Plajı, Datça Palamutbükü Halk Plajı, Datça Hayıtbükü Plajı, Datça Karaincir Plajı, Datça Hastaneönü Halk Plajı, Datça Kumluk Plajı, Ula Akyaka Halk Plajı, Milas Güllük Halk Plajı, Milas Ören Halk Plajı, Bodrum Kumbahçe Halk Plajı, Bodrum Turgutreis Halk Plajı ve Bodrum Bitez Halk Plajı. (İHA)