Dünya

Mısır'da çıkan kilise yangınında ölü sayısı 41'e yükseldi; yeni detaylar paylaşıldı

15 Ağustos 2022 07:28

T24 Dış Haberler

Mısır'ın Gize şehrinde bulunan Abo Sefein Kilisesi'nde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi ve 45 kişinin de yaralı olduğu belirtildi. 

Yangın, kilisede pazar ayini için 5 bin kişinin toplandığı sırada, yerel saat ile 9 sularında meydana geldi.

Reuters'a konuşan kaynaklar alev ve dumanın kilisenin girişini bloke etmesinin ardından izdiham yaşandığını ve hayatını kaybeden çoğu kişinin çocuk olduğunu söyledi. Görgü tanıkları, baz insanların camdan atladığını belirtti. 

Yangın sırasında kilisede bulunan Yasir Munir, "İnsanlar 3. ve 4. katta toplanıyordu. 2. kattan duman geldiğini gördük. İnsanlar merdivenlere koştu ve birbirinin üzerine düşmeye başladı" dedi. 

İtfaiyeciler, dar sokaktaki kilisede çıkan yangını akşamüstü söndürmeyi başardı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kilisenin içinin hasar gördüğü, özellikle ahşap mobilyaların yandığı görülüyor.

Mısır İçişleri Bakanlığı, yangının 2. katta kısa devre yapan klima ünitesinde çıktığını belirtti. Bakanlık, insanların çoğunlukla duman soluduklarını için hayatını kaybettiğini ifade etti.

Hıristiyanlar Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyorlar sıkça ülkede ayrımcılığa uğradıklarını belirtiyorlar.