Gündem

Mimarlar Odası'ndan Sinan Aygün, Melih Gökçek ve Mustafa Tuna hakkında suç duyurusu

24 Aralık 2019 13:16

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Sinan Aygün, Melih Gökçek, Mustafa Tuna ve Togo plan kararında imzası bulunan meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Togo ikiz kuleleri davasında ortaya çıkan girift ilişkiler buzdağının görünen yüzüdür ve bu sistemin sorumlusu iktidardır" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

"Ankara’daki kentsel rant paylaşımı, ayrıcalıklı imar hakları parsel parsel takip etmeye devam edeceğiz, TOGO ikiz kuleleri davasında ortaya çıkan girift ilişkiler buzdağının görünen yüzüdür ve bu sistemin sorumlusu iktidardır. Çukurambar’dan çevre yoluna kadar bunun gibi onlarca ayrıcalıklı imar hakkı kullanılmıştır. Tüm bu süreçler ilişkiler tel tel dökülmektedir. Karşımızda sadece bir TOGO ikiz kuleleri değil, Ankara’nın siyasetten iş dünyasına kadar uzanan kentsel rantın nasıl paylaşıldığının tekil bir örneği durmaktadır. AnKARANT dosyasını davacı taraf olarak takip etmeye devam edeceğiz. Suç duyurusunda bulunduk. Belediyeye ivedilikle mülkiye müfettişleri gönderen İçişleri Bakanlığı'nın geçmiş dönemlerde Melih Gökçek hakkındaki onlarca suç duyurumuzda soruşturma izni vermediğini de hatırlatarak, aynı hızla, suç duyurumuzu dikkate alıp almayacağını da göreceğiz. Ankaralının hakkını gasp edenler yargı önünde hesap verene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

TIKLAYIN - Rüşvet tartışması sürüyor | Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a yanıt: Maliyet 7 milyon lira, arsa dahil, 25 milyon nereden çıktı?