Gündem

Milliyet yazarından Şahan Gökbakar’a: Ne o oldu o paralar?

Gökbakar, videosunu yayımlayan kanallara yönelik, "Artık elde ettiğiniz gelir cebinize değil, yangın mağdurlarına gidecek" demişti

05 Ekim 2021 08:51

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris’te günlerce süren orman yangıları sırasında çektiği videolar üzerinden para kazanan kişi ve kanallara yönelik, "Artık elde ettiğiniz gelir cebinize değil, yangın mağdurlarına gidecek. YouTube ile görüşüp, bu yanlışı bir hayır işine döndürdük” ifadesini hatırlatarak, “Ne o oldu o paralar?” diye sordu.

“YouTube, her abonesi gibi Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki orman yangınları sırasında çektiği video’larını kullananların kazandıkları paraları, Çamaşırhane Film’in hesabına yatırdı. Amma ve lakin şimdiye kadar Gökbakar’dan, ‘Marmaris’teki orman yangınlarından yaptığım canlı yayınların video’larını kullananlardan Youtube bize şu kadar ödeme yaptı. Ben de o parayı yangın mağdurlarına dağıtılmak üzere şu kurumun hesabına yatırdım’ açıklaması gelmedi” diyen Eyüboğlu, devamında şunları kaydetti:

“Acaba niye? Oyuncu, Youtube’un Çamaşırhane Film’e her ay ödediği paranın ne kadarının o video’lardan geldiğini mi hesaplayamadı? Yoksa oyuncunun, ‘Haksız yere elde edilen gelir artık yangın mağdurlarına gidecek’ diye ortalığı yangın yerine çevirdiği Youtube telif geliri kayda değer bir para mı çıkmadı?

Bu saatten sonra ister 1 TL olsun ister 100 bin TL -o paranın miktarı değil, sembolik değeri önemli- miktarı ne olursa olsun oyuncu o bağışı yapmalı ve bunu da kamuoyuna duyurmalı. Nasıl ki Şahan Gökbakar, haklı olarak çektiği video’lar üzerinden doğan telif gelirlerinin takipçisi; aynı şekilde ben de, oyuncu miktarı ne olursa olsun o parayı söz verdiği gibi yangın mağdurlarına ulaştırana kadar bu işin peşini bırakmayacağım. Sonuçta ‘hayırlı bir iş’!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.