Gündem

Milliyet yazarı Şendir: Bugünlerde İstanbul sokaklarında müthiş bir ajanlar savaşı yaşanıyormuş

22 Haziran 2022 10:23

Milliyet gazetesi Özay Şendir,Bugünlerde İstanbul sokaklarında müthiş bir ajanlar savaşı yaşanıyormuş. İddialar, Beyoğlu’nda yürüyen İsrailli bir turist grubunun Mossad tarafından bulunduğu yerden zırhlı bir minibüsle alınıp doğruca havalimanına götürülüp, İsrail’e uçurulması haberiyle başladı. İsrail medyasına göre söz konusu İsrail vatandaşları eğer oteline ulaşsaydı orada kendilerini bekleyen İran ajanlarıyla burun buruna gelecekti. Hedef kişiler acaba kimdi diye merak edip kurcalamaya başlayınca ortaya bambaşka bir tablo çıktı.” dedi.

Şendir yazısında, “İddia o ki bu yaşananlar, suikastlara engel olamayan Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tayeb’in koltuğunu sallamaya başlamış. Tayeb de öldürülen değerli hedef kadar değerli bir İsrailli hedefi seçmek yerine, tüm İsrail vatandaşlarını hedef olarak belirlemiş. Bu noktada İstanbul’a gelen İranlı ajanların adam kaçırma ve suikast düzenleme hazırlığında olduğu tespit edilince de aslında James Bond filmlerine hiç de benzemeyen casuslar savaşı başlamış. Bilinen gerçek, İran’dan gelen bir grubun Türk istihbarat birimlerince etkisiz hale getirildiği. İsrail medyası, işin içine abartı da katarak, halen 2 bin civarında vatandaşının İstanbul’da olduğunu ve onlara otel odalarından dışarı çıkmama talimatı verildiğini yazıyor." ifadesini kullandı.

Şendir şunları kaydetti:

"Tehdit devam ediyor olsaydı İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon konuşmasında teşekkürlerini iletmezdi. Terörle mücadele söz konusu olduğunda avans teşekkür olmaz."