Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı: Dünyanın en büyük yarışına gittiğimizden kimsenin haberi yok, neyimiz eksik, uzuvlarımız mı?

Boyacı, Türkiye için 81 ülkenin 651 sporcusuyla katıldığı şampiyonada yarışacak

12 Eylül 2019 07:45

Para Swimming World Serisi'nde Amerika, İtalya, Finlandiya, Singapur ve Almanya'da toplam 6 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazanan, şimdi de Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda yarışacak olan Sümeyye Boyacı, "Türkiye’de tüm branşların her saniyesi canlı yayın yapılırken bizim Londra’ya dünyanın en büyük yarışına gittiğimizden kimsenin haberi yok. Neyimiz eksik, uzuvlarımız mı?" dedi.
 
81 ülkenin 651 sporcusuyla katıldığı şampiyonada 50 metre sırt üstünde yarışacak olan Boyacı, "Bizim alanımızın en büyük yarışı. Hem branşım hem de kişisel olarak benim için çok çok önemli" dedi. Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Boyacı haber kanallarının yarışlara ilgisiz kaldığından yakınarak, "14 Eylül günü 50 metre sırtüstünde birincilik madalyasını alırsam yüzmede cumhuriyet tarihimizin ilk kadın dünya şampiyonu olacağım" dedi. Boyacı, madalyayı Emine Bulut olmak üzere tüm iyi kadınlar adına almak istediğini ifade etti.

"Türkiye'de Avrupa'nın en iyi spor merkezi bulunuyor, ama biz sponsor bulamıyoruz yeterince" diyen Boyacı, "Federasyonun bütçeleri zaten kısıtlı. Oysa, benim rakiplerim ve mesela Almanya Paralimpik Takımı, günlerce Tokyo'da kamp yapacak" diye konuştu.

Boyacı son olarak, "Beni destekledikleri için çok teşekkür ederim. Sadece onlara değil, gencine, paralimpiğine, hayali olan herkese… Bu yarışa hazırlanırken yaşadıklarım, gözyaşlarım, sıkıntılarım hiçbiri anlatmakla geçmez ama çalışmalarımın karşılığını alırsam, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletirsem, bununla birlikte sporumuza gerekli değerin verildiğini görürsem ve insanların kalbine minicik de olsa dokunup umut verebilirsem benden mutlusu yok" sözlerini kaydetti.