Spor

Milli yüzücü olimpiyat vizesini aldı

03 Ağustos 2019 12:53

Milli yüzücü Emre Sakçı, Türkiye Turkcell Kulüplerarası Uzun Kulvar Genç-Açık Yaş Türkiye Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme müsabakasında 100 metre kurbağalamada 58.85 derecesiyle Tokyo Olimpiyatları vizesi aldı.

Türkiye Turkcell Kulüplerarası Uzun Kulvar Genç-Açık Yaş Türkiye Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme müsabakasında milli takım sporcularından Emre Sakçı, 100 metre kurbağalamada 58.85 derecesiyle A Barajı'nı geçerek Tokyo 2020 Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

Bakan Kasapoğlu ve Yüzme Federasyonu'ndan tebrik

Yüzme Federasyonu, konuyla ilgili paylaşımda bulunarak Emre Sakçı'yı ve antrenörü Türker Oktay'ı tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Sakçı’ya tebrik mesajı gönderdi. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 100 metre kurbağalamada 58.85 derecesi ile A Barajı'nı geçerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden Emre Sakçı’yı kutluyorum. Emre’nin spor hayatında elde ettiği başarıları olimpiyatlarda da sürdüreceğine inanıyorum. Milli sporcumuzun başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyor, Emre Sakçı’ya 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum.” 

(İHA)