Gündem

Millî Savunma Bakanlığı: Pençe -3 operasyonunun kapsamı genişletildi

18 Eylül 2019 11:08

Millî Savunma Bakanlığı, "Pençe-3" operasyonunun kapsamının genişletildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "13 Eylül’de başlatılan operasyon ile Pençe-3 bölgesine ilave olarak 60 kilometrekarelik bir alanın temizlenmesi planlanmıştır" denildi. 

Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu operasyonlarda bugüne kadar 82 terörist etkisiz hale getirilmiş, 287 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 74 çeşitli cins ve çapta silah ve bu silahlara ait 40 bin 438 mühimmat ile 229 mayın, EYP ve EYP yapımında kullanılan 206 tüp ele geçirilmiştir. Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek, hudut güvenliğini ileriden sağlamak maksadıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarıyla başlatılan Pençe-3 operasyonu başarıyla devam etmektedir. Operasyonda bugüne kadar, 29 terörist etkisiz hale getirilmiş, 28 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 21 çeşitli cins ve çapta mühimmat ele geçirilmiş, 60 mayın ve EYP tespit edilerek imha edilmiştir.

Pençe-3 Operasyonu'nda elde edilen kazanımları geliştirmek maksadıyla 13 Eylül 2019'dan itibaren operasyon doğu istikametinde geliştirilerek sürdürülmektedir. Operasyon ile Pençe-3 bölgesine ilave olarak 60 kilometrekarelik alanın temizlenmesi planlanmıştır.

Pençe Harekatı ile koordineli olarak, Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün barınmaya çalıştığı diğer bölgeler olan Zap, Avaşin, Basyan, Gara, Metina ve Kandil bölgeleri de hava harekatları ve kara ateş destek vasıtaları ile birçok kez vuruldu, vurulmaya devam etmektedir. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımızla koordineli olarak icra edilen hava harekatları sonucu örgütün sözde yöneticileri teker teker etkisiz hale getirilmektedir. Pençe Harekatı'nın başladığı tarihten bugüne kadar, Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen PKK'lı 417 teröristin 111'ini Pençe Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilenler oluşturmuştur. Etkisiz hale getirilen 417 teröristin 357'sinin düzenlenen hava harekatları ile etkisiz hale getirilmiş olması, hava harekatlarının etkinliğini ortaya koymaktadır”