Gündem

Millî Savunma Bakanı Akar, ABD'li mevkidaşı Esper ile telefonda görüştü

Akar ve Esper, İdlib'deki gelişmeleri ele aldı

27 Şubat 2020 20:27

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'le İdlib'de yaşanan gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

Millî Savunma Bakanlığı, Akar-Esper görüşmesini Twitter hesabından duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede başta İdlib olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu."

Akar, bugün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken akşam saatlerinde ABD’li mevkidaşı Esper ile görüşeceğini söylemişti.

Akar, geçen hafta katıldığı bir canlı yayında, "ABD askerlerinin İdlib'de bizzat sahaya inmesi gibi bir şey yok. "Daha önce hava savunma bataryalarını bize gönderdiler. Çünkü ülkemize karşı hem hava, füze tehdidi var hem de bu konuda daha önce yaşanmış bazı olaylar var. Bu manada bir Patriot bataryası desteği olabilir. Ayrıca bu konuda NATO Genel Sekreterinin de çeşitli açıklamaları var. Stoltenberg de bu konuyu yakinen takip etmekte, onların da bir takım teşvikleri, planları, uygulamaları önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilir" demişti.

Pentagon: İdlib'de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz

Pentagon'dan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, "İdlib'de Türkiye ile birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz" dendi.