Gündem

Milas Belediye Başkanı: Üç bakan Milas'a gelmiş ama haberimiz olmadı, ekranlardan izledik

02 Ağustos 2021 22:30

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çökertme ve Mazı'yı saran yangınları değerlendirirken, "Bugünkü üç bakanın yaptığı açıklama Milas'taydı ama bize haber verilmedi. Buraya gelmiş bakanlar hoş gelmişler, demek ki bağırışlarımız ses getirmiş. Ama bize haber verilmedi, ekranlardan izledik" dedi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası yayınında konuşan Başkan Tokat'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Çökertme ve Gökbel yandı, orada canlı kalıntısı bile artık yok. Yangın Bozalan'da yoğunlaşmış durumda, orada büyük mücadele veriliyor. Fesleğen, Hayıtlı ve Demirciler bölgesinde yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor.  Orman ve itfaiye ekipleri büyük çapa sarf ediyorlar ama hava desteği olmadan sadece karadan yangını önlemek mümkün değil.

"'Uçak geliyor ama görmüyorsunuz' dediler"

"Kaymakam ve İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy, devletin imkanlarının buraya seferber edileceğini uçakların geleceğini ve helikopter sayısının arttırılacağı söylenmesine rağmen bunların hiçbirisi yerine getirilmedi. 1 helikopter ile sınırlı mücadele veriliyor. Uçak hiç görmedik. Burada uçak desteği dışında başka bir eksik görmüyorum. Bize "uçaklar geliyor ama siz görmüyorsunuz" diyorlar. Burada bulunan halka ve gazetecilere soruyorum ama burada uçak gören yok.

"Bakanlar geldi, ekranlardan izledik"

"Bizim dolaştığımız alanda bugün İçişleri Bakanımız da dolaşmış ama biz nerede olduğunu nasıl olduğunu ancak sosyal medyada görüyoruz. Biz alanda yangına karşı omuz omuza mücadele veriyoruz. Bugünkü üç bakanın yaptığı açıklama Milas'taydı ama bize haber verilmedi. Buraya gelmiş bakanlar hoş gelmişler, demek ki bağırışlarımız ses getirmiş. Ama biz de ekranlardan izledik."