Ekonomi

Migros'un ortaklarından hisse satışı

Şirketin yüzde 10'luk hisselerinin satışı için Citigroup ile sözleşme imzalandı

22 Kasım 2019 11:16

Migros, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimle şirketin yüzde 10'luk hisselerinin yurt dışına satışı için Citi ile anlaşma yaptığını duyurdu.

Kenan Investments ve Moonlight Capital, Migros paylarının, şirket sermayesinin yaklaşık %10’unu temsil eden 18.105.423 TL nominal değerli kısmının yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Citigroup ile bugün bir sözleşme imzaladı.

Migros'un KAP'a yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;

"22 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan özel durum açıklamasını takiben, Kenan Investments S.A. ve Moonlight Capital S.A. (Lüksemburg’da kurulu bir yatırım holding şirketi olup BC Partners Limited (“BC Partners”) iştirakleri tarafından yönetilen fonlara aittir) ve Citigroup Global Markets Limited, Migros Ticaret A.S. sermayesinde satılacak payların miktarının artmasına karar vermiştir. Buna göre yeni anlaşma uyarınca Migros Ticaret A.S. (“Sirket”) paylarının, Şirket sermayesinin yaklasık toplamda %11,1’ini temsil eden yaklaşık 20.000.000 TL nominal değerli kısmının yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satısına ilişkindir.

Satısın gerçekleşmesi halinde Kenan Investments S.A. olarak Sirket’teki sermaye payımızın yaklaşık %11,8 olması, dolayısıyla BC Partners’ın iştiraklerinin yönettiği fonların da Şirket’teki toplam payının yaklaşık %11,8 olması beklenmektedir.

Satıs fiyatı, bedeli nakden ve peşinen devir tamamlandığında ödenmek üzere pay basına 22,50 TL olarak belirlenmiştir. Devrin 29.11.2019 tarihinde tamamlanması beklenmektedir."