Gündem

MHP lideri Bahçeli'den Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama: Alacağı kararın arkasındayız

06 Kasım 2019 15:34

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili olarak, "Alacağı kararın arkasındayız" dedi.

Bahçeli bazı gazetecilerin kendisinin Erdoğan'ın ABD ziyaretine karşı çıktığı iddialarıyla ilgili olarak, "Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye gidip gitmemesi hususunda bırakınız bir açıklama yapmayı, imada dahi bulunmadım" ifadelerini kullandı.

"Bütün gelişmeleri, milli ihtiyaçları, dış politikayla ilgili hedefleri siyasi akıl ve amaç süzgecinden geçirip bir sonuca ulaşacak olan da Sayın Erdoğan’dır" diye konuşan Bahçeli, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun yanındayız, desteğimiz tamdır" dedi.

MHP lideri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili olarak da, "CHP Genel Başkanı’nın “mektup taşıyıcılık” diye hırpalayıp tahrip etmeye heves ve cüret ettiği sürecin ülkemizin lehine gelişmesi konusunda hükümetin sağduyulu ve milli duruşa müzahir hareket edeceğinden şüphem yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edip etmeyeceğiyle ilgili olarak, "Henüz kararımı vermedim, soru işaretleri var" demişti.