Politika

MHP'li Büyükataman: Bir yandan Gül, bir yandan Davutoğlu, bir yandan Arınç Türk siyasetini yeniden dizayn etme gayretine girişmişlerdir

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin açıklamada bulundu

09 Mayıs 2019 14:26

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararının ardından YSK'ya gösterilen tepkiler nedeniyle açıklama yaptı. Büyükataman, "Bir yandan Abdullah Gül, bir yandan Davutoğlu, bir yandan Arınç sistemli bir şekilde Türk siyasetini yeniden dizayn etme gayretine girişmişlerdir" dedi.

Büyükataman, CHP'li yöneticilerin karar öncesi YSK üyelerini baskı altına almaya çalıştığını iddia etti. Büyükataman, "CHP her ne kadar 'bizim yapmadığımız hukuksuzluk yüzünden, kazandığımız seçim neden iptal ediliyor?' gibi ucube bir savunmanın ardına sığınsa da bu panik ve telaş hâlleri şüphe uyandırmaktadır. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından da şüphesi olmamalıdır. Dikkati başka yöne çekmek için çaba sarf eden CHP ve çığırtkanları, iş üstünde basılmış suçlu psikolojisi ile davranmaktadır. YSK'nın 7 üyesinin isimlerini tek tek yuhalatan ve toplum karşısında hedef gösterip 'çete' diyerek kantarın topuzunu kaçıran Kılıçdaroğlu, panik hâlinde ne söylediğinden bihaberdir" dedi.

"Türk siyasetini yeniden dizayn etmeye çalışmışlardır"

Büyükataman, YSK'nın İstanbul seçiminin iptali kararı alması üzerine tepki gösteren, Abdullah Gül'le ilgili olarak şunları söyledi:

"2009'da Abdullah Gül, 'güzel şeyler olacak' dedikten sonra ülke olarak gün yüzü görmedik. FETÖ'cü Emre Uslu'nun 'güzel şeyler olacak' sözlerinin ardından bunların 'güzel çocuklar' dedikleri teröristler, 15 Temmuz'da milletin hem iradesine, hem bedenine bomba yağdırdı. Daha sonra Yenikapı ruhu ile hepsi karanlık odalarına çekildi. Şimdi yeniden gemi azıya almış görünüyorlar. Yeni bir felakete milliyetçi hareket olarak geçit vermemek için hazır ve kararlıyız. Bir yandan Abdullah Gül, bir yandan Davutoğlu, bir yandan Arınç sistemli bir şekilde Türk siyasetini yeniden dizayn etme gayretine girişmişlerdir. Türk milleti bu tiyatroyu daha önce izledi. Bunlara ağzının payını verdi, yeniden vermek için 23 Haziran’ı fırsat bilmektedir."

"Şarkıcıları devreye soktular"

Büyükataman, "Belli mihraklar, Tv'lere ambargo koyan CHP sözcülerinin çirkin seslerinden kendileri de rahatsız olmuş olacak ki; ses güzelliğinden başka sermayesi olmayan şarkıcıları devreye sokmuş durumdalar. Yine göz zevkine muhalefet eden CHP sözcülerinin yerine oyunculuklarından başka sermayesi olmayanları sürmesi manidardır" ifadelerini kullandı.