Gündem

MHP'li Akçay'dan "beyin göçü" açıklaması: Abartılı bir propaganda

05 Haziran 2022 09:47

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, beyin göçünün abartıldığını belirterek, "Bu, abartılı bir propagandadır. Türk gençliği, ülkesinde yaşamak, ülkesinde iş, aş ve meslek sahibi olmak istemektedir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül gençlerin yurt dışına gitmek istemesinden bahsetti, AKP ve MHP’ye oy veren gençlerin de farklı olmadığını anlattı. Bu sözlere MHP’den itiraz geldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Milliyetçi Hareket Partili, Türk milliyetçisi, ülkücü gençler 'önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben' anlayışına sahiptirler ve can feda bir şekilde ülkesi, milleti için çalışan ve çalışmak isteyen gençlerdir ve Türk gençliğinin ilgisi yurt dışından ziyade TEKNOFEST'lerdedir, AR-GE çalışmalarındadır, teknoparklardadır. Türkiye'nin gerçekleştirdiği teknoloji hamlelerinde yüz binlerce gencimizin yönü Türkiye'ye yöneliktir” dedi.

60’lı 70’li yılların en büyük tartışmalarından biri olan beyin göçü meselesinin son birkaç yıldır son derece abartılı bir propaganda hâline getirildiğini söyleyen Akçay, “Buna ilişkin ne kadar kurgu videolar hazırlandığını da biliyoruz ve bu kurgu videolara figüranlık yapan oyuncuların da kimlere hizmet ettiğini, hangi odaklara mensup olduklarını da biliyoruz. Bu, abartılı bir propagandadır. Türk gençliği, ülkesinde yaşamak, ülkesinde iş, aş ve meslek sahibi olmak istemektedir” dedi.