Spor

Mesut Özil'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nikâh davetiyesini verdi

16 Mart 2019 00:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü futbolcu Mesut Özil, nişanlısı Amine Gülşe ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ve nişanlısı Amine Gülşe'yi Atatürk Havalimanı'nda kabul etti.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda kabul ettiği Özil ve nişanlısı Amine Gülşe ile bir süre görüştü.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması giyen Mesut Özil'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nikâh davetiyesini verdiği ifade edildi.

Erdoğan'la fotoğrafının ardından Alman Milli Takımı'nı bırakmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraftan ötürü Almanlar'ın hedef tahtasına oturttuğu Mesut Özil, Temmuz 2018'de Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı. Özil, bırakma kararna ilişkin şu açıklamada bulunmuştu:

"Alman Futbol Federasyonu ve diğer birçok kişinin bana olan davranışı nedeniyle artık Almanya Milli Takımı formasını giymek istemiyorum. Bu kararı vermek benim için çok zor oldu. Çünkü takım arkadaşlarım için, teknik ekip için, Alman halkı için her zaman her şeyimi verdim. Ama Alman Futbol Federasyonu'ndaki üst düzey yetkililerinin bana karşı tutumları, benim Türk kökenime saygı duymamaları ve beni bir politik propagandaya dönüştürmeleri, artık yeter dedirtti."

"Almanya'ya vergi ödememe, Alman okullarına bağışlarda bulunmama ve Almanya'yla Dünya Kupası'nı kazanmama rağmen, hâlâ topluma kabul edilmedim çünkü onların gözünde hala göçmenim. Kazandığımızda 'Alman', kaybettiğimizde 'göçmen' oluyorum. Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türk ve Müslüman olduğum için mi? Türklüğüm'e saygı göstermemeleri artık bardağı taşıran son damla oldu."