Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Uysal: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmekte

"İktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini göstermektedir"

29 Ağustos 2019 16:35

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediği açıklamasında bulundu. Uysal "Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmektedir. İç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın etkileri enflasyondaki düşüşü desteklemektedir" değerlendirmesi yaptı.

Türkiye Bankalar Birliği Üyeleri ile bir araya gelerek “Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası” başlıklı bir sunum yaptı. Uysal'ın sunumda paylaştığı değerlendirmeler şöyle: 

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini göstermektedir.

Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.

Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmektedir. İç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın etkileri enflasyondaki düşüşü desteklemektedir.

TCMB Temmuz ayı PPK toplantısında enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 425 baz puan indirilmesine karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir