Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı PPK’nın ifade değişikliği için ‘yön sinyalinden ziyade yapısal’ dedi, stratejist Timothy Ash’ten yorum geldi: Oldukça gülünç

30 Nisan 2019 12:55

T24

Londra merkezli Bluebay Asset Management Stratejisti Timothy Ash, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın yılın ikinci enflasyon raporunun sunumunda yaptığı açıklamaları ‘oldukça gülünç’ olarak nitelendirdi.

TIKLAYIN - Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda 2019 tahmini değişmedi

Çetinkaya, geçen hafta Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında yayınlanan metinde, gerekirse ilave sıkılaştırma yapılabileceğine dair ifadenin çıkarılmasına ilişkin olarak bugünkü konuşmasında, “Bu değişiklik kısa vadeli bir sinyal değil, yapısal bir yaklaşım. Gerekirse ilave sıkılaştırmaya gideriz” dedi.

Kişisel Twitter hesabından Merkez Bankası Başkanı’nın konuya dair sözlerini değerlendiren Ash, “Çetinkaya, geçen haftaki PPK toplantısı dair oldukça gülünç yorumlar yaptı. Açıklamadan sıkılaştırma ifadesini çıkarmalarının üzerinde durulmaması gerektiğini ve ikinci dönem için kastedilenin bu olmadığını söylüyor. Tam bir iletişim felaketi” yorumunda bulundu.

Ash, Çetinkaya’nın bir başka sıkılaştırma döngüsüne girilmesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu söylemesinin ardından da, “Bu ne demek, mevcut döngü sona erdi mi ki” diye sordu.