Gündem

Meriç Nehri'nde boğulan Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı

Mete Kul, 10 ay hapis yattıktan sonra baskılar nedeniyle yurt dışına çıkmaya çalışırken boğularak yaşamını yitirmişti

08 Nisan 2019 11:58

Gazeteci Erk Acerer, sosyal medya hesabından Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu kaybolan üniversite öğrenicisi Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldığını duyurdu.

Berk Ercan isimli tanığın beyanları ile 10 ay hapis yatan ve ardından baskılar nedeniyle yurt dışına çıkmak isterken Meriç Nehri'nde bindiği botun alabora olması sonucu boğularak yaşamını yitiren Mete Kul'un cenazesine 24 Mart'tan bu yana ulaşılamıyordu. Geçen günlerde anne Ünzüle Araz'ın aramalarda bulunan bir cesedi teşhis etmek için Alexandropoli kentine çağrıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Gazeteci Erk Acerer, anne Araz'ın cesedi teşhis ettiğini ve oğluna ait olduğunu doğruladığını duyurdu.

Anne Ünzüle Araz, sosyal medyadan oğlunun cenazesine ulaşıldığını ifade ederek şu paylaşımda bulundu:

Acerer'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımı şöyle:

Mahkemedeki ifadesi: Okulumu ödemek için çalışıyorum, tanık üzerine atılı suçu kopyalayıp bana yapıştırmış

Öte yandan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İstanbul Başkanlığı'nı yapan avukat Gökmen Yeşil, Mahir Mete Kul'un mahkemede verdiği ifadeyi paylaştı. Kul, ifadesinde tanıklık yapan Berk Ercan'in kendisinin İzmir'de faaliyet yürüttüğünü söylediğini belirterek hayatında yalnızca bir kere abisinin nişanı için İzmir'e gittiğini anlatıyor.