Gündem

Meral Akşener hakkındaki FETÖ soruşturmasında gizlilik kararının kaldırılmasını istedi

11 Ağustos 2020 13:25

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in avukatı Uğur Poyraz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli ve milli” açıklamasından sonra, Akşener hakkında 4 yıldır yürütülen FETÖ soruşturmasındaki gizlilik kararının kaldırılmasını istedi. 

Akşener, hakkındaki soruşturma nedeniyle ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı aracılığıyla başvuruda bulundu. Akşener’in avukatı Uğur Poyraz savcılığa sunduğu dilekçede, 2016 yılında başlatılan soruştur hakkında hala müvekkiline bir bilgilendirmede bulunulmadığını kaydederek, “3 yılın sonunda 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimi sürecinden apar topar ‘gizlilik kararı’ alındı. 1 yılı aşkın süredir ‘gizlilik kararı’ devam ettirildi. Müvekkillim Sayın Meral Akşener’in ‘Gizlilik kararı kaldırılsın, kamuoyundan gizleyeceğim, çekineceğim bir husus yoktur’ talepli başvurularına cevap dahi verilmedi” dedi.

Poyraz, 4 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmanın ‘siyasi malzeme haline getirildiğini’ ifade ederek, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını istedi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ifadesini ‘ivedi olarak alınmasını’ talep eden Poyraz, “Gizlilik kararının kaldırılarak, kamuoyu ile dosya içerinin paylaşılmasına karar verilmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Ağustos günü Akşener hakkında “Yerli ve milli” vurgusu yaptığını hatırlatan Poyraz, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nın istihbarat birimleri ve gerekli kurulardan bilgi almaksızın böyle bir açıklama yapması söz konusu olamaz. Belli bir dönem, tercih ve karar alma süreçlerine ilişkin yanıltıldığını defaatle dile getiren Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda aldatılma hassasiyetine kurumların ve birimlerin titizlik gösterdiklerini varsayıyoruz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ağustos günü Ayasofya Cami’nde kıldığı Cuma namazısının ardındın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Akşener’e yaptığı “Evine dön” çağrısını “Terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İyi Parti'ye hiç uygun düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olması hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiş diye düşünüyorum. Ülke genelinde bir bütünleşmenin gereğini düşünüyorum" diye değerlendirmişti.