Gündem

Memur-Sen, kendine üye olmayan memurlardan aidat istiyor

"Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil"

27 Mart 2019 08:14

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kendi üyesi olmayan memurların toplu sözleşmeden yararlanabilmesi için kendilerine “dayanışma aidatı” ödemesini istedi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’na göre, kamu çalışanları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde masada sendikaların heyet başkanlığını en fazla üyeye sahip konfederasyon yapıyor. Bu da şu anda Memur-Sen.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında yetkili ile yetkisizin aynı masada oturmasının ve sendika üyesi ile üye olmayanın aynı haklardan yararlanmasının adil olmadığını savunarak “dayanışma aidatının” yaşama geçirilmesini istedi. Dayanışma aidatının sendikacılığın olmazsa olmazı olduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:

“Biz o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar’ın cevabı o zaman verilmeli.”