Gündem

Memur-Sen'den 1 Mayıs kararı

"2019 Mayıs’ında Urfa’dan tüm insanlığa sesleneceğiz"

28 Ocak 2019 15:02

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Şanlıurfa’da kutlayacaklarını açıkladı. Memur-Sen yazılı açıklamada “1 Mayıs’ta biz, Göbeklitepe keşfinden sonra, insanlığın başlangıç noktası sayılabilecek olan ve ‘şanlı’ unvanına layık görülen Urfa’dan, emeğin ve tüm kamu görevlilerinin, insanlığın ve mazlum insanların sesini, sözünü ve taleplerini yükselteceğiz” denildi.

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Urfa’dan tüm insanlığa sesleneceğiz“

Memur-Sen olarak, emek ve dayanışma günlerinde Türkiye’nin dört bir yanında olma geleneğimizi sürdürüyoruz. İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Konya, Kahramanmaraş, Kütahya ve Kocaeli’nden sonra 2019 Mayıs’ında Urfa’dan tüm insanlığa sesleneceğiz. Seslenirken şiar edindiğimiz mottolarmıza, insana, emeğe ve hakka dayanacağız.

“‘Farklı bir dünya mümkündür’ anlayışını benimsedik

Geçmişten günümüze hak-batıl mücadelesinde pusulamız daima haktan ve halktan yana oldu. Zulümlerin, kapitalizmin ve haksız kazancın karşısında yer alarak, hakkın ve insanın sözünü yükselttik. Kapitalizme ‘hayır’ emeğe ise ‘evet’ dedik. Emeğin daima sermayeden büyük olduğunu meydanlardan defalarca deklare ettik. Her fırsatta emek kurgusunun kutsiyetine yaptığımız atıflarla; ‘farklı bir dünya mümkündür’ anlayışını benimsedik ve kapitalist kurgunun, ‘tek yol sermaye’ dayatmalarına, insanı paranteze alan ve distopik bir gelecek tasavvuruna insanı zorunlu kılan kısıtlı anlayışına karşı çıktık.

Gelinen noktada, insanı felakete sürükleyenlere, devletleri zan altında bırakarak, darbe kapılarını aralayanlara, emeğin değil kapitalizmin sesini yükseltenlere, sermayeyi emeğin üstüne konumlandıranlara karşı 1 Mayıs’ta biz, Göbeklitepe keşfinden sonra, insanlığın başlangıç noktası sayılabilecek olan ve ‘şanlı’ unvanına layık görülen Urfa’dan, emeğin ve tüm kamu görevlilerinin, insanlığın ve mazlum insanların sesini, sözünü ve taleplerini yükselteceğiz.”