Gündem

Melih Gökçek'ten 'jelibon rezervi' açıklaması: Demek ki trollenebiliyorum, daha dikkatli olmam lazım

Melih Gökçek, 'Adıyaman'da 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu' paylaşımını gerçek sanmıştı

29 Haziran 2022 07:41

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şeklindeki paylaşımı gerçek sanarak canlı yayında; "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor" açıklaması yapması üzerine, "Demek ki trolleniyorum, daha dikkatli olmam lazım" dedi. 

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu 28 Haziran 2022 günü yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına göndermede bulunarak Twitter'da “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şeklinde paylaşımda bulundu. Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olan Melih Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorumda bulunurken 6 milyar dolarlık 'jelibon rezervinin' keşfedildiğini anlattı.

Videosunun Twitter'da gündem olması sonrası açıklama yapan Gökçek, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara masasında bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine, Eskişehir'de yer altında bulunan 'nadir toprak elementi' üzerine konuşurken, 'İçinde jelibon diye bir maddeymiş, ne olduğunu bilmiyorum' diye bir konuşma yaptım. Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. 

Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım."