Gündem

Mehmet Tezkan: Erdoğan’a oy veren kitle bile güvenmiyor, muhafazakâr kesimin parası dolarda

"Erdoğan’a güvenseler, Erdoğan’ı gönülden destekleseler önce dövizlerini onlar bozdurur. Önce Türk lirasına onlar geçer. Kımıldamıyorlar…"

14 Haziran 2022 08:26

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ve ocak aylarına işaret ederek “enflasyon farkı” ve “ücretlerdeki yeni düzenlemeler” mesajı verdiği konuşmasını değerlendirdi.

“Erdoğan dokuz yıl önceki protesto eylemleri nedeniyle dokuz yıl sonra patlayan enflasyonu dokuz ayda indirme sözü verdi. Çünkü, 2018 yılında ‘ bir kardeşinize oy verin enflasyonla, faizler kurlarla nasıl mücadele edilir göstereyim diyen Erdoğan o vaadini unuttu, başarısızlığının sebebini Gezi’ye bağladı” diyen Tezkan, “Yine de elinden geleni yaparak enflasyonu dokuz/on ay sonra indirmeye başlayacak. Dizginleri eline alacak. Ama bir şartla… Türk milleti tasarrufunu Türk parasında tutarsa! Türk insanı Türk lirasına güvenirse!” eleştirisi getirdi.

Aslında Türk lirasına güvenmek demek iktidara, hükümete güvenmekle eş anlamlı” diyen Tezkan, “Erdoğan altı, yedi yıldır ‘dolara yatırım yapan kaybeder, uyarıyorum Türk lirasında kalın’ diyor. Dün yine dedi. Söylüyor ama kendisine oy veren kitleyi bile ikna edemiyor. Kendisine oy veren kitle bile güvenmiyor” diye yazdı.

Tezkan, “Nerden biliyorsun diyecek siniz? AKP’nin en çok oy aldığı, Erdoğan sevdalısı illere bakın. Muhafazakâr kesimin parası dolarda. Erdoğan’a güvenseler, Erdoğan’ı gönülden destekleseler önce dövizlerini onlar bozdurur. Önce Türk lirasına onlar geçer. Kımıldamıyorlar…” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Erdoğan: Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlayacağız