Politika

Mehmet Ocaktan: Muhalefetin adayı, ekonomik refah ve demokrasi vaatleriyle meydanları inletmeli

"AK Parti 2002’de topluma zenginleşme ve demokratikleşme vaat ettiği için iktidar oldu, şimdi bu özelliklerini kaybettiği için de kaybediyor"

27 Haziran 2022 07:38

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP'nin 2002'de iktidara gelirken sunduğu vaatleri hatırlatırken, 6'lı masanın adayının da demokrasi ve ekonomik vaatlerle sahayı inletmesi gerektiğini savundu. 

Ocaktan, "2002’de AK Parti’yi iktidara getiren o günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılardır, özgürlüklerin üzerindeki baskılardır. Dolayısıyla AK Parti 2002’de dini siyasette asla bir araç olarak kullanmamış, hatta 'Milli Görüş gömleği'ni çıkardıklarının altını çizerek siyaset yapmıştır" dedi. 

Ocaktan, "Muhalefetin en zorlu sınavı aday belirlemedir… Bu süreçte belki de en dikkat edilmesi gereken; ideolojik darlıklara, kimliksel yanılsamalara fazla takılmadan toplumun somut beklentilerine odaklanmaktır. Ve aday kim olacaksa, o isim ekonomik refah ve demokrasi vaatleriyle meydanları inletmelidir. Tekrar hatırlatalım; AK Parti 2002’de topluma kalkınma, zenginleşme, demokratikleşme vaat ettiği için iktidar olmuş ve bu hedeflere sadık kaldığı müddetçe başarı grafiği yükselmiştir. Şimdi bu özelliklerini kaybettiği için de kaybediyor…" düşüncesini dile getirdi.