Politika

Mehmet Ocaktan: İktidar, 'para transferi' iddiasını yalanlamak yerine karşılıksız argümanlarla savunma yaptı

"Yenikapı buluşmasında Kılıçdaroğlu’na darbe girişimine karşı duruşundan dolayı teşekkür edip, sonra da kaçtığını iddia etmek ne kadar inandırıcı olabilir ki…"

27 Mayıs 2022 10:05

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar'dan ABD'deki bir vakfa 1 milyar lira para transferi yapıldığı iddiasını ve iktidarın yanıtlarını. köşesine taşıdı. 

Ocaktan, yazısında şunları kaydetti:

"Aslında genel anlamda muhalefet partilerinin, iktidarın en zayıf olduğu noktalardan yüklenerek yıpratma hamleleri yapmaları son derece doğal. Böyle durumlarda iktidar çıkar der ki 'Böyle bir transfer asla olmamıştır, Kılıçdaroğlu toplumu yanıltıyor, bu siyaset değildir.'

Evet siyasetin normali böyle bir tepkiyi gerektirir, ancak iktidar cenahı 'para tranferi' iddialarını yalanlamak yerine, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da ‘tankların yol vermesiyle kaçtığı’ gibi hiçbir karşılığı olmayan argümanlarla savunma hattına çekilmesi doğrusu anlaşılır gibi değil. Ayrıca Yenikapı buluşmasında Kılıçdaroğlu’na darbe girişimine karşı duruşundan dolayı teşekkür edip, sonra da kaçtığını iddia etmek ne kadar inandırıcı olabilir ki…

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun 'para transferi' iddialarını 'kaçış planı' gibi zayıf bir argümanla irtibatlandırmasının, iddiaların ciddiyetine halel getirdiği yönündeki görüşlerin de altını çizmekte yarar var.

Keşke AK Parti iddialar karşısında ‘gayri millilik’ ve ’15 Temmuz’ gibi genel bir savunma hattına çekilmek yerine, daha sağlam argümanlarla cevap vermeyi tercih edebilseydi…"

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' iddiaları hakkında iktidar ve muhalefet kulisleri ne diyor?