Gündem

Mehmet Ocaktan: 'Haram lokma' hassasiyeti olmayanların baş tacı edildiği bir dönemi yaşıyoruz

"Devlet kurumlarına başarılı ve kaliteli olanları değil de, liyakatsizleri yerleştiren haramzadelerden de hesap sorulmalıdır"

10 Aralık 2021 08:08

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, iktidardan başlayarak bütün topluma yayılan derin bir ahlaki çürüme yaşandığını belirterek, "Mesela yolsuzluğa fetva veren hocalarımız var, “bizim mahalle”nin kaybetmemesi için yalana cevaz verenler var, eş-dost-akraba kayırmacılığı anlayışıyla liyakatsizleri devlet kadrolarına doldurarak liyakatli, kaliteli insanların haklarını ellerinden alan, devlet ihalelerini şeffaflık ilkesine riayet etmeyerek 5-10 müteahhide lütfeden bir iktidar var. Kısacası şu anda bilerek ya da bilmeyerek ‘haram lokma’ hassasiyeti olmayanların baş tacı edildiği bir dönemi yaşıyoruz" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır" sözlerine işaret eden Ocaktan, "Evet stokçulardan ve de ‘haram lokma’ yiyenlerden hesap sorulmalıdır, ama aynı zamanda 128 milyar doların kimlere, kaça satıldığının da hesabı sorulmalıdır.

Mesela, İçişleri Bakanı’nın ifadesiyle “Suç örgütü liderinden her ay 10 bin dolar alan” siyasetçiden de hesap sorulmalıdır. Mesela, devlet kurumlarına başarılı ve kaliteli olanları değil de, liyakatsizleri yerleştiren haramzadelerden de hesap sorulmalıdır" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...