Gündem

Mehmet Ocaktan: AK Parti nasıl bir hukuk istiyor?

"Uluslararası hukuk kurumlarını “yok hükmünde” saymakla bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir “hukuk devleti” inşa etmiş olmuyoruz"

15 Haziran 2022 08:14

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye hiçbir dönemde olmadığı kadar derin bir ekonomik kriz yaşadığını, ancak içine düşülen durumun asıl kaynağının hukuk devleti özelliğinden uzaklaşmak olduğunu belirterek, "Şu anda ortaya çıkan Türkiye fotoğrafına baktığımızda gördüğümüz manzara şu; yargının üzerinde koyu bir siyaset gölgesi var ve ne yazık ki gerek içeride, gerekse dış dünyada yargının bağımsızlığına olan güven büyük ölçüde kaybolmuş durumda.

Bu yüzden de kendi vatandaşlarımız adaletin tecellisinden emin olmadıkları gibi, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı da hukukun teminatına güvenmediği için yatırım yapmak istemiyor." diye yazdı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "Mahkeme kararlarının uygulanıp uygulanmayacağı meselesi bir hukuk devletinde tartışma konusu olamaz. Gündeme dahi gelmesi düşünülemez" sözlerine işaret eden Ocaktan, "Galiba Türkiye’de iktidarın anlamadığı ya da anlamak istemediği; uluslararası hukuk kurumlarını “yok hükmünde” saymakla bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir “hukuk devleti” inşa etmiş olmuyoruz. Tam aksine, gerçek anlamda bir hukuk devleti istemediğimizi bütün dünyaya ilan etmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...