Gündem

Mehmet Metiner'den 'yandaş nasıl olmalı' sorusuna yanıt: Benim gibi olmalı

Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018'de yaptığı açıklamaları değerlendirdi

Mehmet Metiner - Enver Aysever

25 Haziran 2022 06:26

TELE1’de yayınlanan Gündeme Not programının konuğu eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Enver Aysever'in "Tam olarak yandaş nasıl olmalı?" sorusuna "Benim gibi olmalı" yanıtını verdi.

TELE1'de yayınlanan programda Enver Aysever, Metiner'e Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin gazete manşetlerini gösterdi.

Aysever, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda işlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Metiner'de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar dünyayı enayi zannediyor", "Katil" sözlerini ve Selman'ın Türkiye ziyaretini yorumlamasını istedi. O sırada ikili arasında 'fondaş' ve 'yandaş' medya polemiği yaşandı.

Enver Aysever’in gazete manşetlerini yorumlarken söylediği "Bu da yandaş medyanın yeni başlığı" sözlerine karşılık Metiner şu soruyu sordu "Siz yandaş değil misiniz, kimseden yana değil misiniz?"

Aysever ,Metiner'e "Hayır değilim" diyerek yanıt verdi. Ardından Metiner "Sizden bahsetmiyorum, sizin medya kuruluşunuz yandaş değil mi?" diye sordu.

Aysever'in "Tam olarak yandaş nasıl olmalı?" sorusuna Metiner, "Benim gibi olmalıdır" yanıtını verdi.