Gündem

Mehmet Barlas: Sevinsek mi üzülsek mi henüz karar veremediğim durum ise yangını PKK'nın değil bir psikopatın çıkarmış olması

"Yasal düzenlemeler ne yazık ki yeterli değil"

25 Haziran 2022 07:04

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Marmaris'teki orman yangınını çıkartan kişinin tutuklandığını belirterek, "Hayret edecek şekilde görüyorsunuz ki iki bidon benzinle ormanı ateşe veren bu kişi, kendince gerekçeler sıralanmış. Buna göre, aile içi gerginlikler ve birileriyle ticari anlaşmazlıklar nedeniyle ormanı yakmış. Bu gerekçelerle 4800 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı ateşe veren adam kendini haklı görüyor. Öfkeli bir insanın orman yakacağı hiç aklınıza gelir mi? Akıl sağlığı yerinde olmayınca 3500 hektar ormanı hiç acımadan yakabiliyor." diye yazdı.

Yasalara göre orman yangını çıkartanların 10 yılla cezalandırıldığını kaydeden Barlas, "Ancak çok iyimser tahminle sadece 3-4 yıl yatıp çıkacak. Yasal düzenlemeler ne yazık ki yeterli değil. Marmaris ormanlarını yakan o adam bir daha hapisten çıkamayacağını bilse böyle bir suç işleyebilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu idam cezasını bile telaffuz etti. Belli ki idam olmasa bile bu konuda bir düzenleme gelecektir. Sevinsek mi üzülsek mi henüz karar veremediğim durum ise yangını PKK'nın değil bir psikopatın çıkarmış olması" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...