Medya

Mehmet Barlas: CHP ve HDP, TBMM'deki komisyonlarda düşman güçlerin temsilcileri olarak mı yer alacaklar?

28 Ekim 2021 08:05

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, CHP ve HDP'nin TBMM'de Irak ve Suriye tezkereleri için "hayır" oyu vermelerinin çarpıcı bir olay olduğunu belirterek, "Bu noktada ciddi bir tartışma konusu gündeme geliyor. Yani Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP, terörizmle mücadeleden yana değil mi? Ya da bu iki siyasi partinin görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aleyhindeki durumlarda mutlu mu oluyorlar?
Peki bu durumda ne yapacağız? CHP ve HDP mensuplarından bazı şeyleri gizlememiz mi gerekiyor? Bunlar müdahaleye karşı olduklarına göre PKK'dan, PYD'den ve YPG'den yana insanlar mı? Bir başka deyişle, TBMM içinde Türkiye düşmanlarına yer veriyor ve onları maaşa mı bağlıyoruz?" diye yazdı.

"Bilemiyorum, bundan sonra Türkiye'nin askeri sırları CHP ve HDP'den nasıl gizlenecektir?" diyen Barlas yazısını, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki komisyonlarda düşman güçlerin temsilcileri olarak mı yer alacaklar? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tezkereye hayır kararı alırken kimlerle danışmış, hangi güçlerden talimat almıştır?

Zor bir döneme giriyoruz. Irak ve Suriye'deki güçlerimizin başarısı, Türkiye'nin de başarısı olacaktır. Ama güçlerimiz başarılı oldukça CHP ve HDP mateme mi gireceklerdir?
Kısacası, kafalarımız çok karıştı." ifadeleriyle noktaladı.

Yazının tamamı için tıklayın...