Gündem

MEB'in gönderdiği tabletleri İl Milli Eğitim Müdürü, AKP İl Başkanı ile dağıttı

31 Aralık 2020 08:52

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uzaktan eğitim kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 950 adet tablet gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, tabletleri AKP İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ile birlikte dağıttı.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Bu, ülkenin nasıl bir parti devleti haline geldiğini gösteriyor” dedi. Bazı vatandaşlar da “Köyümüzde internet yok, çocuklarımız bu tableti nasıl kullanacak?” diye sordu.

"İl Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum"

Sözcü'nün haberine göre, CHP'li Kasap, “Halkın vergisiyle alınan tabletleri sanki kendi cebinden almış gibi dağıtıyor, göstermelik uygulamalarla her alanda bir partinin propagandasını yapmak utanç vericidir” dedi ve şunları söyledi:

“Ayrıca bir siyasi partinin propagandasını yapmak, bu propagandaya alet olmak ve bir siyasi parti il başkanı ile birlikte hareket eden İl Milli Eğitim Müdürü’ nü de kınıyorum. Öğrencilerimizin geç de olsa gelen tabletleri sevindiricidir ama gelen tablet miktarı yeterli değildir. Bu görüntüleri yadırgadık ama özel okul sahibi olan Milli Eğitim Bakanının bulunduğu bir ülkede, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü'nün bir siyasi partinin propagandasına alet olması çok da şaşırtıcı değil. Bu tablo ülkenin geldiği noktayı göstermesi açısından ibretliktir. Parti devleti işte budur…”