Gündem

MEB ile protokol imzalayan TÜGVA, ortaokullarda “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması düzenliyor

08 Ekim 2019 12:49

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin ardından  TÜGVA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı “Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair İş Birliği Protokolü” kapsamında ortaokullarda, “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması düzenleme kararı aldı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, para ödüllü yarışmanın okullara duyurulması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat yazısı gönderdi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’nın, “Öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmak” gerekçesi ile hazırladığı Çizimlerle 40 Hadis yarışmasının tüm ortaokul öğrencilerini kapsayacağı öğrenildi. Yargının engelleyici kararlarına karşın öğrencilere yönelik faaliyet yürütmeye devam eden vakıf, ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışma için para ödülü belirledi.

TÜGVA Ortaokul biriminin sorumluluğunda gerçekleştirilecek yarışma için MEB de harekete geçti. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, TÜGVA’nın Bakanlığa bağlı tüm ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilere yönelik düzenleyeceği yarışma için ‘gerekenin’ yapılmasını istedi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz’ın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Öğrencilere sorumluluk alabilme, başkalarıyla iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlar ile ilgilenebilme ve bunların çözümüne katkı sağlayacak projeler geliştirebilme becerileri kazandırmak için sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılmaktadır. Bu bağlamda genel müdürlüğümüz ile TÜGVA arasında yapılan protokol kapsamında, ‘Çizimlerle 40 Hadis’ yarışması gerçekleştirilecektir. Yarışmanın ortaokul müdürlüklerine duyurulması konusunda gereğini rica ederim.”