Dünya

McDonald's, Ukrayna'daki restoranlarını yeniden açmaya başlayacak

Şirket, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonrası bölgedeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı

11 Ağustos 2022 22:50

Rusya’nın saldırıları sonrası geçen mart ayında Ukrayna ve Rusya’daki tüm restoranlarını kapatan McDonald’s, Ukrayna'daki restoranlarını yeniden açmaya başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, restoranların önümüzdeki birkaç ay içinde açılmasının planlandığı aktarılırken, “Ukraynalı yetkililer, tedarikçiler ve güvenlik uzmanlarıyla kapsamlı istişare ve görüşmelerin ardından ve çalışanlarımızın işe dönme talebi dikkate alınarak yeniden açılma kararı alındı” denildi.

Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Batılı birçok işletmenin Ukrayna’da yeniden faaliyete geçtiklerine dikkat çekildi ve ilk olarak çatışmalardan daha fazla korunan Kiev ve batı Ukrayna'daki  restoranların açılmaya başlanacağı belirtildi. Kaç restoranın yeniden açılacağı ise, açıklamada yer almadı.

Şirket, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonrası bölgedeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı

Ukrayna'da 109 restoranı bulunan şirket, geçtiğimiz mayıs ayında Rusya'dan çekileceğini açıklamış ve 850 restoranının çoğunu yerel lisans sahiplerinden birine satmıştı. Rusya’nın saldırılarının başlamasını ardından Ukrayna hükümeti, ekonomisine daha fazla zarar gelmesini önlemek amacıyla işletmelerin savaştan zarar görmüş bölgelerden Batı'ya taşınması için bir program başlatmıştı.

KFC ve Pizza Hut sahibi Yum Brands, bu ayın başlarında ülkedeki neredeyse tüm restoranlarını yeniden açıldığını bildirmişti. (İHA)