Spor

Marmaris, FIA Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor, bölgeye turist akıyor

İzleyiciler, Türkiye rallisinde Ott Tanak ve Sebastian Ogier gibi şampiyon pilotları izleyebilecek

27 Ağustos 2019 11:46

Muğla'nın Marmaris ilçesi, önemli ralli yarışmalarından FIA Dünya Ralli Şampiyonası'na (WRC) üst üste ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-15 Eylül tarihleri arasında Marmaris merkezli olmak üzere Muğla'nın Datça ve Ula ilçelerini de kapsayan parkurlarda düzenlenen şampiyonanın, 155 ülkede canlı yayınlanıp 850 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. WRC'de sezonun 11. yarışı olan Türkiye rallisi, toplam uzunluğu 988 kilometre olan bir parkurda, 310 kilometre uzunluğundaki 17 özel etapta gerçekleşecek.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), ralliye WRC kapsamında 31 aracın katılacağını açıkladı. Sporseverler, Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye Rallisi'nin geçen yılki birincisi Ott Tanak ile son yarışın şampiyonu Sebastien Ogier gibi pilotları Marmaris'te izleyebilecek.

Ekipler, 12 Eylül Perşembe günü Marmaris Yat Limanı'daki açılış töreniyle başlayacak olan rallide Marmaris merkezde özel olarak hazırlanan 2 kilometrelik parkurdan seyirci özel etabına geçecek. Servis alanının Asparan Mevkisi olduğu rallide, 13 Eylül Cuma günü yine Marmaris merkezden sembolik start alacak olan ekipler, 3 gün boyunca İçmeler, Değirmenyanı, Yeşilbelde, Çetibeli, Gökçe, Ula, Kızlan, Çiçekli ve Datça'daki özel etaplarda yarışacak.

Geçen yıl Marmaris'e 55 bin turist çekip bölge ekonomisine 100 milyon Dolar katkı yapan rallinin, bu yıl ilçe ve çevre yerlerden 70 bin kişi tarafından takip edilerek 150 milyon Dolar gelire ulaşması bekleniyor. Bölgede ralli yoğunluğunun otel fiyatlarını yüzde 65 oranında artırdığı belirtiliyor.

Türkiye ilk defa 2003 yılında WRC'ye ev sahipliği yapmıştı. Geçen sezon, 8 yıl sonra yeniden Türkiye'de düzenlenen etkinlikte Marmaris, WRC organizasyonundan tam not almıştı. (DHA)