Gündem

Maltepe'de ‘Sömestr Tatili Çocuk Şenliği' başlıyor

İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE Belediyesi’nin, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Prof

18 Ocak 2019 18:53

İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE Belediyesi’nin, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, 21 Ocak-01 Şubat tarihlerinde ücretsiz düzenleyeceği  “Sömestr Tatili Çocuk Şenliği” başlıyor. Şenlikte, tiyatronun sevilen sanatçıları ve tiyatro grupları, birbirinden eğitici ve eğlendirici oyunlarını, sevimli kahramanların öykülerini Maltepeli çocuklar için sahneleyecek. 

12 GÜNE 12 AYRI ÇOCUK OYUNU

Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu, Uygur Çocuk Tiyatrosu, Mavi Kumpanya, Maltepe Belediye Tiyatrosu, Hospitadent Çocuk Tiyatrosu, 12 ayrı çocuk oyunuyla minik izleyicilerin karşısına çıkacak. Şenlikte, tiyatronun usta ismi Enis Fosforoğlu’nun yazdığı, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nden (UEFA) teşekkür alan “Futbol Bir Oyundur” isimli müzikli çocuk kabaresinin gösterimi yapılacak.   Şenlik boyunca, çocuk tiyatrolarından sonra çocuklar için maskotlar eşliğinde yüz boyama etkinliği düzenlenecek ve balon dağıtılacak.

KENDİ MASALLARINI YAZACAKLAR 

Çocuk masalları yazarı, dramaturg Pınar Merterkek de, 21- 26 Ocak tarihlerinde  “Kendi Masalını Kendin Yaz, Kendin Anlat” isimli atölye çalışmasıyla çocuklar ile bir araya gelecek. Merterkek, geliştirdiği formatıyla Türkiye’de bir ilk olan çalışmasını Maltepeli çocuklar ile gerçekleştirecek. Masalın çocuk gelişimine katkısından yola çıkan Merterkek, çalışmanın birinci modülünde, kendi kitaplarından bir masalı çocuklara canlandırarak anlatacak. İkinci modülde ses, nefes, imaj, role bürünme teknikleri ve yaratıcı drama ile her çocuğun sahne üzerinde anlatacağı masalını, ekip arkadaşları canlandıracak. Atölye çalışmalarının her bir bölümü 9-14 yaş arası 25 çocuk ile gerçekleşecek.

MASAL OKUMA SAATLERİ

Şenlikte, Mavi Kumpanya oyuncuları 27 Ocak-01 Şubat tarihlerinde, “Masal Okuma Saatleri” ile minik izleyicilerin karşısına çıkacak.  “Hayal Et Gerçekleşsin” sloganıyla düzenlenecek okuma saatinde, çocukların hayallerindeki sürpriz kahramanlar, masal okurken karşılarına çıkacak. Türkiye’de bir ilk olan canlandırmalı masalda, çocukların hayal güçlerinin gelişerek teknoloji bağımlılıklarının azaltılmasına katkı sunulacak.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir