Gündem

MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat: AKP’nin kazanma nedeni olan Erdoğan şimdi kaybetme nedeni

"AKP'li yetkililer bize teşekkür etmeli ama kızacaklardır"

28 Ekim 2021 09:05

MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat, son gerçekleştirdikleri araştırmanın ortaya koyduğu tabloyu değerlendirerek, "Daha önce AKP'nin oy alma nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı bugün kaybetme nedeni Erdoğan gözüküyor. Kızgınlık ve küskünlük var!" dedi. Kulat, “AKP'li yetkililer bize teşekkür etmeli ama kızacaklardır. Çünkü… Neden küstükleri ya da kime küstükleri ankette ortaya çıktı” diye konuştu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, MAK Danışmanlık’ın son seçim anketinden bölümler aktardığı bugünkü yazısında, Mehmet Ali Kulat’ın açıklamalarına yer verdi. Söz konusu ankette, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday olursa oy verir misiniz?” sorusuna kesinlikle oy vermeyeceğini söyleyen yüzde 42'lik bir kitle var. Oy veririm diyenlerin oranı yüzde 37, karşısındaki adaya göre oy vereceğini söyleyen de yüzde 9 olduğu sonucunu aktaran Erkin, “Yani… Erdoğan'ın karşısındaki adaydan çok ekonomiyi kimin düzelteceği önemli. Çünkü… Şu anki gelirimle temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum yanıtı verenlerin oranı yüzde 32. Sadece temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum diyenler de yüzde 31… Tüm ihtiyaçlarını karşılayabilenlerin oranı da yüzde 6” diye yazdı.

MAK anketinin sonuçları için TIKLAYIN.

Öte yandan Erkin, anketteki “AKP kurulduğundan bu yana (2001) bir ya da birkaç kez oy verenler olası bir seçimde hangi tavrı alacak?” sorusunu Yönelttiği kulat’ın yanıtını şöyle aktardı:

“Kulat, beş bin 750 kişiyle yüz yüze bir çalışma yaptıklarını söyledi ve şu tespiti yaptı: Daha önce AKP'nin oy alma nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı bugün kaybetme nedeni Erdoğan gözüküyor. Kızgınlık ve küskünlük var!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.