Gündem

MAK Danışmanlık Başkanı: CHP, mart ayında birinci parti olabilir

02 Ocak 2022 11:48

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP'nin oylarının sabit kaldığını, ancak AKP'nin düşen oyları nedeniyle mart ayında birinci parti olabileceğini belirtti.

Kulat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, " Kasım sonu itibariyle yüzde 30'un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30'a çıkmıştı. Bu haliyle; -teşkilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti- son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı. CHP; sağ sol geçirgenliğinin çok az olması nedeniyle oy artışı yaşamamakta -ama rakibinin düşen oyları nedeniyle- kendisinin oyu sabit kaldığı için göreceli yükseliş yaşamakta. Rakibinde düşüş CHP'de mevcut durumu koruma eğilimi devam ederse Mart 2022'den itibaren birinci parti olur. İyi Parti yükselme eğilimi en istikrarlı durumunda -zaman zaman duraksama olsa da- son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her 4 yolcudan ikisi (durakta arkadan gelen yeni bir AK Parti dolmuşu yerine) İyi Parti otobüsünü tercih etti." ifadesini kullandı. 

Kulat şunları kaydetti: 

"Siyasetin asıl büyük şekillenme sürecini DEVA Partisi / Gelecek Partisi / Yeniden Refah Partisi / Bağımsız Türkiye Partisi / Demokrat Parti / HÜDAPAR / TDP gibi iktidardan oy alabilme potansiyeli olan   partilerin 2022 nin ilk aylarındaki performansları belirleyecek."