Gündem

LÖSEV'den Anıtkabir ziyaretinin ardından Twitter hesaplarının kapatılmasına tepki: Tek suçumuz lösemili çocuklarımızı yaşatmak ise evet suçluyuz

"Sürekli engellenmekten ve bedel ödemekten, saçma sapan insanlar ve sorunlarla uğraşmaktan yorulduk"

24 Haziran 2022 14:03

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV),  Anıtkabir ziyaretinin ardından kurumsal hesaplarının Twitter tarafından 24 saat kapatılmasına tepki gösterdi. LÖSEV tarafından yapılan açıklamada, sürekli engellendiklerini ve yasal taleplerinin Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından karşılanmadığı belirtilerek  “Tek suçumuz lösemili çocuklarımızı yaşatmak ise o zaman evet biz suçluyuz” denildi.

LÖSEV, 10 Haziran’da Anıtkabir’e gerçekleştirdikleri ziyaret ve “Atam Nerede Kalmıştık” hashtag ile yaptıkları paylaşımlarının ardından kurumsal hesaplarının  bir süreyle kapatılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

LÖSEV,  tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürekli engellenmekten ve bedel ödemekten, saçma sapan insanlar ve sorunlarla uğraşmaktan yorulduk.

Mağduruz çünkü  LÖSEV ailesi olarak;

Tam 6 senedir, Sağlık Bakanlığı’dan Lösante Hastanemize kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde tam ruhsat ve gerektiği kadar uzman doktor çalıştırabilme izni istiyoruz, verilmiyor.

Tam 3 senedir LÖSEV Kent Üniversitesini eksiksiz ve yönetmeliklere uygun olarak açmak için YÖK’ten izin bekliyoruz. Genel Kurula bile alınmıyor.

Tam 10 senedir kendi mülklerimiz olan LÖSEV köyünün – LÖSE okulunun arazisinin Vakfımıza kanuni haklarımız gereği parasıyla satışını bekliyoruz. Satmıyorlar.

Sağlık Bakanlığı’nın tam 10 senedir LÖSEV Kemik iliği Bankası açabilmek için izin istiyoruz. Verilmiyor.

Baskı ve tehdit altında çalışmak istemiyoruz. Sürekli olarak T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kanun-Yönetmelik ve temayüllere aykırı şekilde görevden alınması – savcılığa verilmesi tehdidinden bıktık usandık.

Son olarak da LÖSEV ailemizin 10 bin kişilik grup halinde Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirmesi ve Atam Nerede Kalmıştık diye seslenmesi sonrasında LÖSEV Kurumsal Twitter hesabımızın kapatılması bardağı taşıran damla olmuştur.

Artık kalıcı çözümler getirecek çıkış yolu bulmaya ve yeni bir kurtuluş savaşı ile zaferlere ulaşmaya çalışacağız.

Tek suçumuz lösemili çocukları yaşatmak ise o zaman evet biz suçluyuz."