Dünya

Londra'da İsrail Büyükelçiliği önünde Filistinlilere destek protestosuna binlerce kişi katıldı; 13 kişi gözaltına alındı

16 Mayıs 2021 07:58

Britanya'nın başkenti Londra'da İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek için düzenlenen protestoda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki protestocuların dokuzunun şiddetli davranış şüphesi, dördünün ise Koronavirüs kaynaklı düzenlemeleri ihlal nedeniyle alındığı belirtildi. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Metropolitan Polis'inden yapılan açıklamada İsrail Büyükelçiliği önünde düzenlenen kalabalık protestoda dokuz polis memurunun kalabalığı dağıtmaya çalışırken yaralandığı belirtildi. 

Londra'da binlerce kişi Gazze'deki Filistinlilere destek olmak için yürüdü. Protestocular, şiddetin sonlandırılması için Britanya hükûmetinin de harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

Protestoda, İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corybn de konuştu. Corbyn, çatışmaların durdurulması için uluslararası anlamda harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Corbyn "İşgali şimdi durdurun. Tasfiyeleri sonlandırın, Gazze'deki kuşatmayı bitirin" dedi. 

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 41'i çocuk 145 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 1100 kişinin yaralandığı bildirildi.