Gündem

Turizm Bakanı: Vaka sayılarındaki düşüş bu hafta daha da hızlandı; tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5 binin altına inecek

03 Mayıs 2021 14:11

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadele için çok daha sıkı önlemler aldığını belirterek, "Vaka sayılarındaki düşüşün bu hafta daha da hızlandığını görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5 binin altına inecek." açıklamasını yaptı.  Ersoy, vakaların 5 binin altına düşmesi halinde de 30 milyon turist hedefini koruduklarını belirtti.

Reuters'ın haberine göre; Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadele için çok daha sıkı önlemler aldığını belirterek, "Vaka sayılarındaki düşüşün bu hafta daha da hızlandığını görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5 binin altına inecek. Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs'tan sonra vaka sayısı olarak 5 binin altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hâlâ koruyoruz" dedi.

Erdoğan, günlük 5 bin vakaya işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Nisan'da kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle 17 gün boyunca tam kapanmaya gidileceğini ve hedefin günlük 5 bin vaka olduğunu söylemişti. Erdoğan, "Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'nin en büyük turizm pazarı Rusya, Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Türkiye ile uçuşlara 15 Nisan ile 1 Haziran arasında kısıtlama getirmişti.

Rusya'nın yanı sıra, aralarında Türkiye'nin önemli turizm pazarlarından İngiltere ve Almanya'nın da bulunduğu ülkeler de yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahat uyarısı açıklamıştı.