Politika

Kulis: Özer’le tartışma yaşayan AKP’li milletvekilleri faturalar konusunda Enerji Bakanı Dönmez’e de ulaşmakta sıkıntı yaşamış

Erdoğan’ın “doğrudan parti içine mesaj verdiği ve kabine toplantılarında bakanları sık sık “milletvekillerinin taleplerine yanıt verilmesi” için uyardığı” belirtiliyor

23 Haziran 2022 07:14

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın uyarılarına rağmen AKP’de “Atanmış-seçilmiş” tartışması bitmedi. AKP’li milletvekilleri elektrik faturalarının yüksekliği ile ilgili şikâyetleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e aktarmakta “sıkıntı yaşadıklarını” ifade ediyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; 2023 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineye “neşter vuracağı” belirtiliyor. Bu kapsamda geçen haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin görevden alınacağı gündeme geldi. Bakan Dönmez’in “görevden alınacağı” iddialarının arkasında ise AKP içindeki “atanmış-seçilmiş” tartışması ve “partili vekillerle iletişimsizlik” olduğu kaydediliyor. 

Erdoğan’ın “doğrudan parti içine mesaj verdiği ve kabine toplantılarında bakanları sık sık “milletvekillerinin taleplerine yanıt verilmesi” için uyardığı” belirtiliyor.

Yüksek faturalar karşısında sahada yurttaşlarla buluşan milletvekillerine, faturaların yükseliği ile ilgili sayısız şikâyet geldiği, o dönem bu şikâyetlerin birçoğunu bakanlığa aktarmada “sıkıntı yaşadıklarını” ifade ediyor.

TIKLAYIN - AKP'li vekiller müfredata "adap" dersi istedi, Bakan Özer'in yanıtı soğuk duş etkisi yarattı