Gündem

Kulis: MHP, AKP'nin Kürt seçmene yönelik attığı adımları tartışıyor; ittifakta sıkıntılar yaşanabilir

"AKP kanadından gelen 'Pontus' göndermesi sandıkta kaybettirdi"

25 Haziran 2019 10:43

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun oylarını artırarak galip gelmesinin ardından MHP kanadı, seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Kulis bilgilere göre MHP Genel Merkezi'nde AKP tarafından son dönemde Kürt seçmene yönelik atılan adımlar tartışılırken; bu adımların “milliyetçi seçmende rahatsızlık uyandırdığı ve seçime az bir süre kala tercihini değiştirdiği” konusu da gündemde. İktidar kanadından bu yönde atılacak adımların “sürekli hale gelmesi” durumunda iki parti arasındaki ittifakta da “sıkıntılar yaşanabileceğine” dikkat çekiliyor.
 
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP kanadı, “AKP’ye oy veren seçmenlerin birçoğunun da yeni bir çözüm sürecinden yana olmadığına” vurgu yapıyor. MHP’de, partinin başlattığı “Hemşeri Harekâtı”nın seçimin son düzlüğüne kadar “çok başarılı olduğu” belirtilirken, son düzlükte özellikle “iktidar kanadından yapılan yanlışların, özellikle AKP seçmeninde karşılık bulmadığı” ifade ediliyor.

Parti yönetimi, 23 Haziran öncesi aslen Trabzonlu olan Ekrem İmamoğlu’na AKP kanadından gelen “Pontus” göndermesinin de “sandıkta kaybettirdiği” görüşünde.